چسب کاشی، چسب انعطاف پذیر پلیمری است که می تواند انواع کاشی ها را بچسباند. منظور از انواع کاشی، کاشی های موزاییک، کاشی های سرامیکی و کاشی های سفالی در ابعاد کوچک و بزرگ است. این چسب کاشی سرامیک، کیفیت اتصال کاشی ها به سطوح را افزایش می دهد، مخلوطی از سیمان پرتلند، پلیمرها و ذرات سنگدانه است که به آن افزودنی هایی اضافه می شود. استفاده از چسب کاشی بسیار ساده است و کمک می کند تا روند اجرا سریع تر پیش برود. البته قیمت چسب کاشی سرامیک متنوع است و می توانید برای اطلاع درباره آن به دکورا 2020 مراجعه کنید.

چسب کاشی سرامیک چیست؟

طی چند سال اخیر برای سهولت و سرعت نصب سرامیک، چسب سرامیک به بازار آمد. این چسب ها کمک می کنند تا بدون نیاز به ملات بتوانیم سرامیک ها را بی عیب و نقص نصب کنیم. نحوه استفاده از چسب کاشی به صورت ترکیب با آب یا به تنهایی است؛ چون برخی چسب ها پودری اند و برخی خمیری. بهترین چسب کاشی را هم در ادامه بررسی می کنیم. برای نصب سرامیک های سایز بزرگ معمولاً به طور قطعی فقط از چسب سرامیک استفاده می کنیم. اما برای اجرای سرامیک های معمولی انتخاب با خودمان است که از ملات استفاده کنیم یا چسب کاشی!

بهترین چسب کاشی چه نام دارد؟

قطعا بهترین چسب کاشی را می توانیم از بین مدل های چسب پودری کاشی پیدا کنیم. این ها به صورت ترکیب با آب استفاده می شوند تا به غلظت لازم برسند، سپس آماده مصرف اند. در عین حال انسجام فوق العاده ای بین کاشی و سطوح ایجاد می کنند. نحوه استفاده از چسب کاشی پودری به گونه ای است که باید همان موقعی که قصد نصب سرامیک دارید، آن را آماده کنید. یکی از بهترین مدل های چسب کاشی، چسب SA100 است که علاوه بر انسجام، قیمت و کاربرد آسانی دارد.

معایب چسب کاشی چیست و چه اهمیتی دارد؟

با وجود اینکه مزایای چسب کاشی خیلی بیشتر از معایب چسب کاشی است، اما اشاره به آن ها لازم است. به دلیل اینکه بسته بندی های مشخص با یک میزان مشخصی دارند، اگر حین کار احساس نیاز به مقادار بیشتری چسب کاشی کنیم کارمان لنگ می ماند. مورد دیگر اینکه؛ اگر آن را آماده کنید و بالااستفاده بگذارید خشک می شود. این موارد را باید درنظر بگیرید و از یک نصاب زرنگ بخواهید خیلی سریع این کار را بکند.

تفاوت چسب کاشی و سیمان

در گذشته، کاشی ها با ملات سیمان و دوغاب سیمان چسبانده می شدند. سیمان پس از خشک شدن، در زیر سطح کاشی فضاهای خالی ایجاد می کرد که به مرور باعث ترک خوردن و بریدگی کاشی می شد. قبل از سیمان، شن و ماسه طبیعی برای این کار استفاده می شد. مقدار چسبی که برای چسباندن کاشی به کار می رود، از مخلوط ماسه و سیمان کمتر است. بنابراین لایه نازک تری پشت کاشی چسبانده شده و بار کمتری هم به ساختمان وارد می شود.

چسب های کاشی در درجه اول برای سهولت چسباندن کاشی به دیوار تولید می شود. استفاده از پلیمرها و سنگدانه های درجه بندی شده، کارایی آن ها را بهبود می بخشد و  ضد آب می کند. میزان استحکام اتصال کاشی با چسب مخصوص به مراتب بالاتر از اتصال با ملات سیمان است.


انواع چسب کاشی

انواع چسب ها به دو دسته ی کلی تقسیم می شوند. چسب خمیری سرامیک و چسب پوری سرامیک دو محصول برای نصب سرامیک هستند. چسب خمیری کاشی سرامیک ، حالت مایع دارد اما چشب پودری سرامیک، خشک و جامد است.

این چسب بر پایه ی رزین های آکریلیکی، پودرهای معدنی و مواد غلظت دهنده می باشد. آن را به ضخامت 4 تا 5 میلیمتر استفاده می کنند که در مقایسه با ضخامت 4 – 5 سانتیمتری ملات ماسه و سیمان، لایه ی نازکی است. این کار باعث کاهش وزن وارده به ساختمان و همین طور افزایش حجم فضا می شود.

این چسب بر پایه ی پودرهای معدنی، سیمان و مواد غلظت دهنده و پلیمری تولید می شود و با اضافه کردن آب آماده ی مصرف می باشد. می توان گفت چسب پودری کاشی به خوبی باعث چسبیدن انواع کاشی و سرامیک می شوند و به خودی خود سطح را آب بندی می کند. از این چسب برای چسباندن انواع کاشی، سرامیک، سنگ، گچ، چوب، آجر و موزاییک استفاده می شود. بهتر است جهت استحکام بیشتر از ماده ای به نام پرایمر استفاده کنید.

سطحی که قرار است روی آن کار کنید، باید کاملا تمیز و مسطح باشد. اگر سطح مورد نظر رطوبت دارد، چسب را بر روی تمام سطح آن بکشید تا اتصال خوبی داشته باشید.

عوامل موثر در میزان مصرف

معمولاً میزان واقعی ضخامت چسب 3 میلیمتر است. علاوه بر ضخامت حداقل، چند عامل در تعیین مقدار مصرفی آن موثرند.

نوع کاشی

کاشی متخلخل و نفوذپذیر، رطوبت بیشتری را جذب می کند. این کاشی به میزان بیشتر و لایه ی ضخیم تری از چسب نیاز دارد. به همان نسبت، کاشی متراکم و لعابدار به دلیل جذب رطوبت کمتر، به چسب کمتری هم احتیاج دارد.

ضخامت و اندازه کاشی

هرچه هرکدام از عوامل و به خصوص ترکیب آن ها بیشتر باشد، مصرف مخلوط چسب افزایش می یابد. اگر برای کاشی با ابعاد 10 × 10 سانتی متر مربع، ضخامت چسب از 2 میلی متر تجاوز نمی کند، برای کاشی 20 × 30 سانتی متر، حدود 3 میلی متر و برای کاشی 50 × 50 سانتی متر مربع، حداقل 4.5 میلی متر خواهد بود.

آماده سازی پایه

هرچه اندازه ی سرامیک بزرگ تر باشد، اندازه ی دندانه ماله هم باید بزرگ تر باشد. میزان مصرف چسب به شکل مستقیم به اندازه ی کاشی مربوط است.

قیمت چسب کاشی

افزودنی هایی که در تولید چسب به کار می روند، باعث افزایش قیمت آن می شوند. ارتقاء کیفیت هر محصول، افزایش قیمت آن محصول را به دنبال دارد. از طرف دیگر عایق بندی و نصب مناسب کاشی با استفاده از مواد استاندارد، می تواند بخش زیادی از هزینه های مربوط به بازسازی را کاهش دهد. مشکلاتی از قبیل خالی شدن پیش کار و ترک خوردن، نشتی و رشد و گسترش آلودگی های میکروبی مانند قارچ و باکتری، با کمک روش ها و مواد مناسب به حداقل می رسد. به این ترتیب از زحمت و هزینه های سرسام آور بازسازی جلوگیری می شود.

خرید چسب کاشی خمیری

مقایسه چسب خمیری و چسب پودری

باید بدانید که چسب خمیری از قبل با آب مخلوط شده است و به همین دلیل انتخاب نصاب هایی است که نمی خواهند زحمت آماده سازی چسب را به خود بدهند. چسب پودری را باید با آب ترکیب کرد و نسبت اختلاط پودر و آب در به دست آوردن چسب با کیفیت مهم است. از نظر کیفیت؛ چسب پودری از چسب خمیری قوی تر است. چسب پودری سرعت چسبندگی بالاتری نسب به چسب خمیری دارد. ولی بعد از چند دقیقه قابلیت جابجایی کاشی چسب زده شده وجود دارد.

برای تهیه ی چسب پودری لازم است در دمای معمولی، به ازای هر 20 کیلوگرم پودر چسب، 5 لیتر آب اضافه و ماده ی حاصل را با همزن به خوبی مخلوط کرد. وجود پلیمر در ساختار چسب پودری باعث مقاومت زیاد آن در برابر رطوبت می شود. چسبندگی فوق العاده ای نیز به وجود می آورد. سرعت خشک شدن این نوع چسب بسیار بالا است. ولی چسب خمیری برای خشک شدن حداقل به 72 ساعت زمان نیاز دارد.

یک تفاوت مهم بین این دو نوع چسب، میزان مصرف آن ها در هر متر مربع کاشی است. در ازای هر متر مربع از سطح، به 5 الی 7 کیلوگرم چسب خمیری کاشی نیاز است. در حالی که برای نصب کاشی به همین مساحت، 3 تا 5 کیلوگرم چسب پودری کافی است.

قیمت چسب پودری از قیمت چسب خمیری پایین تر است و با توجه به آن چه گفته شد، استفاده از چسب پودری مقرون به صرفه تراست.


مزایای استفاده از چسب پودری


خرید سرامیک پرسلان

نکات مهم در باره ی چسب پودری کاشی و سرامیک

سعی کنید چسب پودری کاشی و سرامیک باکیفیتی بگیرید. از چسب پودری روی سطح هموار و استفاده کنید و ترک ها و ناهمواری ها را قبل از نصب کاشی و سرامیک بگیرید. توجه داشته باشید که اگر سرامیک را در ارتفاع زیاد نصب می کنید، حتماً سرامیک های زیر آن خشک شده باشد. چون بار سرامیک های بالا به سرامیک های پایین فشار می آورد و در صورت خشک نبودن، می تواند آن را حرکت دهد.


چگونه از چسب کاشی استفاده کنیم؟


با کمک ماله دندانه دار، مقدار و ضخامت چسب پودری را کنترل نموده و عملیات کاشی کاری را در 20 دقیقه به پایان برسانید. قبل از نصب کاشی، درصورت خشک شدن لایه ی اصلی چسب، کاردک کشی را انجام دهید. بندکشی را یک روز بعد از نصب کاشی انجام دهید.

قبل از شروع مخلوط کردن، مطمئن شوید که سطوح شما برای کاشی کاری آماده است. سطح باید تمیز و صاف و بدون ناهمواری باشد.

روش نصب کاشی و سرامیک

ابتدا مقدار مورد نیاز آب را داخل سطل خود بریزید تا با پودر مخلوط شود. اطمینان حاصل کنید که از لباس های محافظ مناسب، از جمله دستکش، عینک و ماسک صورت استفاده می کنید. پودر پایه سیمانی می تواند باعث تحریک شود. چسب را هم بزنید، مطمئن شوید که به طرفین و پایه سطل رسیده اید. یک پارو مخلوط کن (که در اکثر فروشگاه های سخت افزار یافت می شود) برای این مرحله ضروری است. به هم زدن ادامه دهید تا زمانی که یک قوام صاف و بدون پودر یا توده به دست آورید. اکنون می توانید چسب را به دیوارها بمالید. وقتی چسب روی دیوار پخش می‌شود، می‌تواند به‌سرعت ببندد، بنابراین برای شروع، یک ناحیه کوچک بچسبانید. به این ترتیب مقدار زیادی از مخلوط خود را هدر نمی دهید.

از یک ماله شیاردار برای ایجاد شیار استفاده کنید، زیرا بافتی با چسبندگی بیشتر ایجاد می کنند. کاشی خود را به چسب فشار دهید و کمی آن را بچرخانید. این کار آن را به طور ایمن روی دیوار قرار می دهد و هوای بین کاشی و سطح دیوار را کاهش می دهد. این کار را با کاشی بعدی تکرار کنید، با استفاده از فاصله‌گذار کاشی‌ها را در حین نصب از هم جدا کنید. هنگامی که دیوار خود را کاشی کاری کردید و اجازه دادید چسب ببندد (دستورالعمل های سازنده را برای زمان خشک شدن بررسی کنید)، نوبت به دوغاب می رسد.

* ماده دیسپرس کننده، معمولا یک ماده فعال است که به سوسپانسیون افزوده می شود تا جدایش ذرات را بهبود ببخشد و از تجمع و ته نشینی ذرات جلوگیری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + نه =