چگونه وان جکوزی خود را تمیز کنیم؟ این سؤال برای خیلی از افراد پیش می آید. قیمت وان جکوزی دست دوم شاید پایین تر باشد اما یک وان جکوزی با جرم و آلودگی های پنهان خواهید داشت. از این رو پیشنهاد می شود گول قیمت وان جکوزی دست دوم را نخورید و سعی کنید محصول دست اول تهیه کنید. چرا که وان جکوزی یک محصول بهداشتی است و تهیه وان جکوزی دست دوم کار صحیحی نیست. اما قاعدتاً وان جکوزی یک کالای لوکس و گران است و هیچ کسی دوست ندارد شاهد از بین رفتن این محصول باشد؛ پس در این مقاله درباره نگهداری وان جکوزی، تمیز کردن وان جکوزی خانگی و مجموعه ای از مراقبت های اصولی در این زمینه می گوییم تا برای همیشه بتوانید وان حمام یا جکوزی خانگی خود را نو و سالم نگهدارید.

تمیزکردن جکوزی خانگی به طور مرتب، موجب افزایش طول عمر آن می شود. شوینده های وان حمام در بازار می توانند در این زمینه کمک کننده باشند اما درصورتی که نمی خواهید از مواد غیرطبیعی استفاده کنید شوینده های دست ساز هم می توانید به کار بگیرید. تمیزکردن وان جکوزی شامل چند مرحله می شود: 1- آب داغ را داخل وان پر کنید.2- شوینده ی مخصوص یا دستساز را داخل وان بریزید-3- بلوئر را خاموش کنید تا شوینده را کف نکند.4-جت ها را برای 15 دقیقه روشن کنید 5- وان را تخلیه و سپس خشک کنید.

(برای اطلاع از قیمت وان جکوزی کلیک کنید.)

پاکسازی وان حمام

چرا باید وان جکوزی را تمیز کنیم؟

وان حمام و جکوزی خانگی از وسایل تفریحی و آرامش بخش هستند که تصمیم می گیرید آن ها را تهیه کنید. زمانی که شما به طور مداوم از وان جکوزی خود استفاده می کنید؛ جمع وسیعی از باکتری، قارچ ها و ویروس ها به دلیل نفوذ آب به داخل پوسته ی وان، به وجود می آیند. به همین علت باید این محصول را به طور منظم و با رعایت دستور العمل های صحیح، تمیز کنید. در غیر این صورت لایه هایی از آلودگی های مختلف روی وان جکوزی مکرراً تشکیل می شود و با هر بار استفاده از وان جکوزی، ریسک ابتلا به بیماری های پوستی، التهابات چشمی و تنفسی و حتی بیماری های خطرناکی مثل لژیونلاز (منشأ آب آلوده) و اتودرمای (عفونت پوستی) درشما بالا می رود.

همینطور اگر به تمیزکردن جکوزی بها ندهیم به تدریج شاهد پوسیدگی پوسته ی وان جکوزی خواهیم بود. مراقبت و تمیزکردن وان جکوزی 

بهترین شوینده ی وان جکوزی چیست؟

برای حل این مسئله که چگونه وان جکوزی خود را تمیز کنیم؛ در صورتی که قصد دارید برای تمیز کردن وان جکوزی از شوینده های دستساز استفاده کنید به نکات زیر توجه کنید:

1- حتماً از مواد اولیه ی باکیفیت و بهداشتی برای تهیه ی شوینده ی خود استفاده کنید.

2- از هرماده به مقدار متناسب استفاده کنید تا موجب آسیب دیدگی وان نشوید.

3-قبل از استفاده از شوینده ها حتماً آن ها را روی سطح کوچکی تست کنید.

4- بعد از تمیز کردن وان جکوزی حتماً یک بار وان جکوزی را پر آب و خالی کنید.

اگر می خواهید کیفیت وان جکوزی شما برای همیشه مثل روز اول باشه، باید رسیدگی به آن را فراموش نکنید. تعمیرات و چکاپ تجهیزات داخل جکوزی و هم چنین تمیز کردن وان جکوزی دو نکته ی مهم در افزایش طول عمر جکوزی خانگی شما می باشند.

وان جکوزی باداب مدل 109

دستور العمل شوینده ی خانگی وان جکوزی:

مواد لازم:

– 1 فنجان نمک اپسوم

-1فنجان جوش شیرین

-1/2 فنجان اسید سیتریک

– 1 قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی

– 10-15 قطره اسانس معطر (اختیاری)

چگونه وان جکوزی خود را تمیز کنیم؟

به منظور تمیزکردن وان جکوزی و ضدعفونی کردن جکوزی باید برق وان جکوزی را به طور موقت قطع کنیم. البته این کار بهتر است اما الزامی نیست(خصوصاً در وان جکوزی هایی که کلید محافظ جان دارند). پس از آن باید از سیستم گردش آب خود وان جکوزی کمک بگیریم تا همه ی درزها و نقاطی که در دید نیستند نیز تمیز شوند. در ادامه تمامی مراحل ضدعفونی کردن جکوزی را با جزئیات بررسی می کنیم. 

آماده سازی شوینده ی دستساز جکوزی خانگی

در یک ظرف مخصوص که برای خوراکی ها استفاده نمی کنید، همه ی مواد خشک را ترکیب کنید و در آخر اسانس و مایع ظرفشویی را به مواد خشک اضافه کنید تا مواد حالت خمیری پیدا کند. مخلوط را به شکل توپ های کوچک درست کنید و بگذارید شب تا صبح بماند تا خشک شود. تا زمان استفاده می توانید این توپک ها را داخل یک ظرف در بسته نگهداری کنید. برای استفاده؛ وان را از آب گرم پر کنید. با توجه به میزان کثیفی وان و ابعاد وان جکوزی خود یک یا چند عدد از توپک های شوینده را داخل وان بیندازید. اجازه دهید تا مواد شوینده ی شما داخل وان حل شوند. حالا در مرحله ی بعد می توانید جت ها را روشن کنید تا این مواد شوینده به داخل تجهیزات جکوزی خانگی شما  راه پیدا کنند و آن ها را تمیز کنند. بعد از این هم می توانید وان را تخلیه کنید و تا زمانی که مواد شوینده کاملاً رفع شوند با آب بشویید.

شیوه تمیزکردن وان حمام

مراحل تمیز کردن وان جکوزی

  1. آب  را تخلیه کنید: با تخلیه ی وان شروع کنید. این باعث می شود شما بتوانید به تمام جزئیات داخل وان جکوزی برای تمیز کردن، دسترسی داشته باشید.
  2. وان را پاک کنید: از یک پاک کننده ی ملایم و یک دستمال حوله ای برای پاک کردن سطح وان استفاده کنید. 
  3. فیلتر ها را تمیز کنید: فیلتر ها را بردارید و آن ها را با یک شلنگ آب بشویید تا رسوبات و آلودگی ها از  جکوزی خانگی خارج شود. سپس آن ها را برای چند ساعت داخل محلول پاک کننده ی مخصوص فیلتر خیس کنید تا تجمعات سرسخت رسوبات حل و خارج شوند.
  4. وان را دوباره پر کنید: پس از مراحل بالا، حالا وان جکوزی را پر از آب گرم تازه کنید. برای متعادل کردن سطح PH و ضدعفونی کردن آب؛ شوینده ی مخصوص وان جکوزی یا همان شوینده ی دستساز خانگی که بالا تر آموزش دادیم را داخل وان بریزید. به این ترتیب موتور وان جکوزی را روشن کنید تا جت ها هم کار کنند و شسته شوند.
  5. پمپ را بررسی و تمیز کنید: برای این کار باید برق وان جکوزی را موقتاً قطع کنید. سپس سعی کنید با یک پارچه ی ملایم، سطح پمپ را به آرامی تمیز کنید.
وسایل تمیزکردن وان جکوزی

چگونه تجهیزات داخل وان جکوزی را تمیز کنیم؟

بی شک زمانی که ماه ها و سال ها از وان جکوزی استفاده کنید و موتور جکوزی خانگی شما روشن شود، غبار و آلودگی روی آن ها می نشیند. حتی رسوبات ناشی از تلفیق رطوبت حمام و آلودگی های گوناگون می توانند داخل بلوئر وان جکوزی، جت وان جکوزی و سایر تجهیزات تشکیل شوند. پس شما نباید فقط به فکر ظاهر وان حمامتان باشید. چیزی که اهمیت بیشتری در عملکرد سالم وان جکوزی شما دارد؛ موتور بلوئر، موتور اصلی و قطعات داخل آن هستند.

به این ترتیب جلوی مشکلات پتانسیلی را می گیرید و کارکرد قطعات هم بهتر می شود. برای تمیزکردن تجهیزات داخل جکوزی خانگی باید یک الی دو مرتبه شوینده بریزید و جکوزی حمام را روشن کنید تا حسابی کار کند. پس از به گردش درآمدن این شوینده در جکوزی خانگی، پاکسازی تجهیزات داخلی آغاز می شود. می توانید کمی جوش شیرین هم بریزید تا عمیق تر پاکسازی شود. اگر به طور دوره ای و پس از هر سه الی چهار بار استفاده از جکوزی خانگی آن را تمیز کنید، این جرم ها قدیمی و سفت نمی شود.

دستورالعمل خانگی تمیزکردن قطعات وان جکوزی

برای این دستورالعمل تمیزکردن جکوزی حمام به میزان مساوی به سرکه و سدیم کربنات نیاز داریم. این دو را مخلوط کرده و داخل وان جکوزی بریزید. به مدت 15-20 دقیقه داخل وان بماند. چند دقیقه ی آخر، جت ها و موتور جکوزی را روشن کنید تا این محلول در سیستم پخش شود. در نهایت هم وان را به طور کامل تخلیه کنید و با آب بشویید. بهتر است پس از تخلیه؛ یک بار دیگر وان را پر کنید و اجازه دهید جت ها و موتور کارکند تا در صورت باقی ماندن بقایای محلول شوینده، تخیه شود. در غیر این صورت موجب پوسیدگی می شود.

 پاکسازی و ضدعفونی کردن منظم وان و جکوزی یک وجه از اصول مراقبتی است. نکته ی دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که با متریال مصرفی وان جکوزی آشنا شوید و نحوه ی مراقبت از آن ها را بدانید. بدین صورت از آسیب های احتمالی مختلف به وان جکوزی خود جلوگیری می کنید.

جنس بدنه ی وان جکوزی و مراقبت آن

همان طور که می دانید؛ تولید کننده ی بهترین برند وان جکوزی در هرجای دنیا که باشد، برای تولید محصولات خود از آکریلیک استفاده می کند. آکریلیک یک پلیمر آنتی باکتریال است که علت گران بودن بودن وان، بخاطر این پلیمر باکیفیت است. وان جکوزی ارزان معمولاً از ورق ABS تنها تشکیل شده که پس از گذشت چند ماه؛ کم کم رنگ وان جکوزی شما به توناژ زرد تمایل پیدا می کند و محل رشد قارچ و باکتری می شود. احتمالاً با استفاده از چنین وان حمامی شما درگیر خارش های پوستی و التهابات مختلف می شوید. در نتیجه توصیه ی ما این است که اگر بهداشت برایتان اهمیت دارد و سلامتی خود را دوست دارید به دنبال وان جکوزی ارزان پلاستیکی نروید. 

 

وان جکوزی زرین آب

برای اطلاع از بهترین برندهای وان جکوزی ساخته شده از ورق آکریلیک می توانید کمی جستجو کنید. به طور مثال؛ وان جکوزی پرشین استاندارد، محصولاتی با ورق های تمام آکریلیک تولید می کند. اما برندهای دیگر معمولاً به صورت ترکیبی از آکریلیک و فایبرگلاس یا ABS تولید می کنند. می توانید مشخصات و قیمت وان جکوزی های شرکتی را در دکورا 2020 مشاهده کنید. 

روش نگهداری از پلیمر آکریلیک وان جکوزی

  • حفظ محیط قلیایی: فضای وان جکوزی را سعی کنید بیشتر به صورت قلیایی نگه دارید. یه این منظور؛ از شوینده های قوی و شیمیایی کمتر استفاده کنید. از مواد شیمیایی تند و تیز مثل وایتکس که اسیدیته ی بالایی دارند جداً پرهیز کنید. 
  • استفاده از ابزار های لطیف: اگر از ابزار های تیز و سفت برای پاک کردن یا شستشوی وان جکوزی استفاده کنید، آکریلیک وان جکوزی شما آسیب می بیند و خش میفتد. برای شستشو از یک تکه ابر و برای پاک کردن از دستمال های لطیف حوله ای استفاده کنید.
  • عدم قرار دادن اشیاء نوک تیز: از قراد دادن اجسام سنگین یا نوک تیز بر روی بدنه ی وان جکوزی خودداری کنید. این کار موجب تخریب آکریلیک می شود.
  • پولیش وان جکوزی: هرچند سال یک بار سعی کنید از نمایندگی برند وان جکوزی خود، محلول های مخصوص پولیش وان را تهیه کنید تا یک جرم گیری اساسی برای لایه ی آکریلیک وان جکوزی انجام دهید.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم نکاتی را در راستای نگهداری وان جکوزی به شما آموزش دهیم تا بتوانید عمر وان جکوزی خود را افزایش دهید. سعی کنید از مواد شیمیایی کمتری برای پاکسازی وان جکوزی استفاده کنید. شوینده ی دستساز می تواند خیلی کاربردی تر و کم ضرر تر باشد. اگر نکته ای به ذهنتون اومد که نیاز به راهنمایی بود؛ حتما بنویسید. کارشناسان حوزه ی ساختمانی ما، پاسخ گوی شما عزیزان هستند. 

2 پاسخ

    1. با سلام دوست گرامی
      بهترین راه اینه که هر بار که از جکوزی استفاده میکند نظافت وان جکوزی رو همون موقع انجام بدبد ولی الان هم میتونید با جوش شیرین و سرکه برای اینکه به بدنه اکرلیک وان جکوزی شما آسیبی نرسه استفاده کنید این کار ضمن تضمین سلامت وان جکوزی شما باعث میشه که همیشه با طراوت و سالم بمونه . ضمنن برای نظافت وان جکوزی هرگز از جوهر نمک یا وایتکس استفاده نکنید چراکه لایه بیرونی وان جکوزی شما یا از جنس فایبرگلاس هست یا از جنس اکریلیک که این مواد میتونن با عث کدر شدن و از بین رفتن آخرین لایه وان شما بشن .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =